Правителството е паднало, колкото и да твърди Кирил Петков, че все

...
Правителството е паднало, колкото и да твърди Кирил Петков, че все
Коментари Харесай

Кой е по-голям мръсник в коалицията - това е въпросът

Правителството е паднало, колкото и да твърди Кирил Петков, че към момента е министър-председател. Да приемем, че е на половина паднало, само че и това не значи, че Киро е министър председател. Такъв може да наподобява към момента в очите на Лена Бориславова, Даниел Лорер или Калина Константинова. Ако това му е задоволително, да продължава да се усмихва.

Но обединението е към момента жива – " Продължаваме промяната “, " Демократична България “ и Българска социалистическа партия. Кирил ни сподели, че е желязна и не престават дружно напред. Това е в неговия оптимистичен жанр – върви напред, само че не знае накъде. И в този момент не знае къде е изходът, само че желал да продължава поради смяната. Все по-очевидно е, че върви по път без излаз. 

Въпросът в този момент не е за какво се разделяте, а за какво се събрахте. При съставяне на обединението имаше ли брокери, или те се появиха по-късно на пътя. Събирането беше мощно стимулирано – да изчегъртаме ГЕРБ. Раздялата също – проследете пътя на парите. Около няколко неполучени милиарди се намесва и вероятното национално изменничество за Северна Македония. Всъщност, то няма никакво значение, в случай че са ти отрязали милиардите.

Отдавна се разбра, а в този момент и публично, че на една маса са седнали четирима мръсници и всеки е знаел, че един ден някой от тях ще изкара другите по-големи мръсници. Това ще се случи, в случай че го ударят през ръцете.

И партията на Станислав Трифонов, ударена през ръцете, уточни  по-големите мръсници – упрекна ги в корупция, несръчност, неистина и дебилщина. Край на мъката, заяви Дългия.

Нищо сходно. Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия не са съгласни и са подготвени да я създават в по-големи количества. Затова разногласието – кой е по-голям безсрамник в обединението, ще продължи с голяма мощ.

Корнелия Нинова казва, че Българска социалистическа партия стои зад Кирил Петков, война е, те са рационална партия и страната не трябва да се хвърля в безпорядък, не дай боже, избори. Така е, вероятните избори ще бъдат най-тежките за Българска социалистическа партия, взела участие в ръководство, довело страната до инфлационен колапс. От Корнелия няма да остане нищо  - нито в партията, нито отвън нея.

Христо Иванов говори за разсъдък – недоволните да се върнат на масата и отново да си приказваме. Ако Христо не  е схванал, с диалозите завърши. Крайно време е " Демократична България “ да излезе от ролята на безгласната писмен знак в обединението и да се държи по-мръснишки, както го прави Корнелия. Ако не се разграничи от другите мръсници, Демократична България също ще опере пешкира на изборите.

" Демократична България “ одобри да ръководи под диктата на Корнелия Нинова и Българска социалистическа партия. Това е мъка, а Христо Иванов иска тя да продължи. Затова е обикновено някой да стане от масата и да ти каже, че си по-голям безсрамник от него.

" ИТН “ одобри ролята на формален безсрамник. И ще я играе до дъно, както го направи в предходните два Народното събрание. Така е по сюжет.

Кирил Петков, Асен Василев и Корнелия Нинова, които действително ръководят, няма да станат от масата. Христо Иванов изглежда обезверен и твърди, че второ държавно управление  на Петков в този парламент е невероятно. Станислав Трифонов сподели всичко по малкия екран.

Това значи, че Петков би трябвало да си купи още 12 депутати, с цел да продължи мъката. Ако това държавно управление не е паднало, кое да е.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР